2020-06-06

Vorige week CT-scan gehad na 5 maanden, verlaat omwille van de corona-crisis…. De resultaten waren niet wat we gehoopt hadden. Grotendeels stabiel, maar toch een kleine toename van de primaire tumor (nog niet ‘significant’). Dus weer dezelfde regio als bij de progressie op Xalkori.

Twee jaar na diagnose, verliest nu ook mijn tweede lijn behandeling blijkbaar haar effect. Na overleg is beslist om opnieuw een PET-scan te doen, die is gevoeliger dan CT. Als die gunstig is, dus enkel de primaire tumor actief is, willen ze (na herhaalde vraag van mij) toch een resectie van de rechter-bovenkwab doen. Ook een tweede opinie deelde de mening dat operatie een goede strategie is bij (herhaalde) progressie in één regio.

Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat ze dan meteen weefsel genoeg hebben om een grondig onderzoek te doen naar het waarom van de resistentie. Dat was vorige zomer een minder groot succes.

De komende weken staan er dus weer een hoop scans, consultaties en beslissingen op de agenda, en ik ben eigenlijk best bang voor wat we te weten gaan komen op de PET. Ik hoop echt dat het enkel het primair letsel is, en dat ik geopereerd kan worden en ook op lorlatinib kan blijven. Want als er meerdere plekken gevonden worden, zie ik de toekomst somber in gezien mijn twee meest belovende behandelingen dan al doorgekruist zijn…