2020-06-10

De kogel is door de kerk. Vandaag hebben we gunstig nieuws gehad van de PET scan. Er was enkel activiteit in de primaire tumor, van de metastasen was niets meer te zien!

Ik zal dus geopereerd worden, op 23 juni in het UZ Antwerpen. Ze gaan de rechter bovenkwab, en een stuk pleura verwijderen. Omdat ze wel wat verkleving verwachten willen ze een goed zicht, en is een VATS niet mogelijk…. Het wordt dus een thoracotomie, wat een zwaardere revalidatie zal meebrengen.

In het worst case scenario zijn alle longaders te sterk verkleefd, en moet de volledige rechterlong verwijderd worden. Ze zien dergelijke verkleving vooral na chemo en immunotherapie. Bij TKI’s is er heel weinig ervaring, maar ze houden er toch rekening mee. Hopelijk komt het zover niet!

Onze zomer ziet er dus anders uit dan verwacht. Normaal waren we op 20 juni naar Zuid-Frankrijk vertrokken, maar nu zal het vanaf 23 juni een verblijf in hotel UZA worden. Als het goed is, gaat het er wel voor zorgen dat ik nog lang op mijn huidige behandeling kan blijven. En dan gaan we volgende zomer naar Frankrijk !